Om ögonfransar


Om Smart Lashes ögonfransar

Du hittar ett stort antal olika typer av ögonfransar för förlängning i vårt erbjudande. För mer erfarna fransstylister är det förmodligen inte ett problem att välja exakt de ögonfransar de behöver för sitt arbete, men för nybörjare kan urvalet vara ett stort problem. Därför hittar du här en tydlig uppdelning av ögonfransar enligt grundläggande parametrar och individuella typer.

 

Längd på ögonfransar

Längden på fransarna anges i millimeter och i vårt erbjudande hittar du fransar i längden 6 till 20 mm. Längden på fransarna väljs av fransstylisten tillsammans med kunden enligt kundens önskemål, den resulterande effekten och kvaliteten på kundens naturliga fransar. Ögonfransförlängningar får inte vara för tunga för de naturliga fransarna för att förhindra att de faller ut i förtid. Kortare fransar används vanligtvis i den inre ögonvrån och längre fransar i den yttre ögonvrån, men det beror på den valda effekten. Kortare fransar används för mer naturliga effekter, längre fransar används vanligtvis för betydande effekter.

Ögonfransarnas tjocklek

I vårt erbjudande hittar du ögonfransar med en tjocklek på 0,05 till 0,25 mm. Precis som med fransarnas längd väljs tjockleken utifrån flera faktorer. Det beror på kundens önskemål, hur betydande den resulterande effekten ska vara, hur friska kundens naturliga fransar är och även på vilken appliceringsmetod för ögonfransförlängning som används. Tunnare fransar används för mer naturliga effekter, tjockare fransar för starka effekter. Om fransarna appliceras med den klassiska metoden (en konstgjord frans appliceras på en naturlig frans), används tjockare fransar. Vid användning av volymmetoder (applicering av flera konstgjorda fransar på en naturlig frans) används tunnare fransar eller flera ögonfransar som förbereds i fans. I volymmetoder måste särskild tonvikt läggas på att inte skada naturliga fransar. Även med hjälp av volymmetoder kan ett naturligt resultat uppnås tack vare valet av tunna ögonfransar.

 

Böjning/form på ögonfransarna

Hur mycket fransarna är böjda anges med bokstäver, där till exempel B-fransarna är nästan raka och D-fransarna mycket böjda. Det finns också andra typer av fransar, t.ex. L-fransar, där början av fransen är rak och den andra delen av fransen är böjd. De mest använda fransformerna är typ C och D. Olika former av ögonfransar kan kombineras fritt efter önskad effekt.

Typer av ögonfransar

Mink - matta fransar som är idealiska för naturliga ögonfransförlängningseffekter.

Silk - fransar med silkeslen glans som passar för mer uttalade typer av effekter.

Nano - fransar med unika mikroporer. Tack vare mikroporerna är de lättare än andra typer av ögonfransar och möjliggör bättre vidhäftning av limmet till ögonfransarna, och därmed längre hållbarhet för ögonfransförlängningen.

Cashmere - ögonfransar med en unik form. Deras tvärsnitt är platt, så de är lättare och fäster bättre på naturliga ögonfransar. Som ett resultat håller ögonfransförlängningarna längre.

XD Light - fransar i redan förberedda solfjädrar, speciellt utformade för volymförlängning av fransar. Välj bara en solfjäder med önskat antal fransar och applicera den på naturliga fransar precis som andra typer av förlängningar.

Easy Fan - ögonfransar speciellt utformade för volymförlängning av ögonfransar. Tack vare deras unika placering på tejpen i två rader är det möjligt att skapa en solfjäder av önskat antal fransar genom att helt enkelt plocka dem med en pincett.

Special - ögonfransar designade för speciella tillfällen. Här kan vi inkludera fransar som är färgade, markerade eller med strass och glitter. Dessa ögonfransar används vanligtvis inte till vardags och appliceras inte på alla naturliga ögonfransar. De kan t.ex. appliceras på endast ett fåtal fransar för att framhäva en vald effekt eller användas för speciella tillfällen som bal, Halloween, fotografering etc.

Om du vill veta mer om olika typer av ögonfransar kan du följa oss på våra sociala nätverk, blogga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.